TR EN
TR EN
Belgeli Tür 505
Fotoğraflar 92806
Gözlemler 9860
Videolar 1348

FORUM

soner soner 12.07.2007 22:25:00
Merhabalar,

Peçeli Baykuş (Tyto alba) ile ilgili duyduğunuz, okuyup öğrendiğiniz veya bire bir tecrübe edip

keşfettiğiniz her türlü bilimsel, yarı-bilimsel verileri veya efsaneleri:)  bu formda bizlerle

paylaşmaya ne dersiniz? Ama her yazdığınızın "Peçeli Baykuş)" arkadaşlarımızın sayfasında yer
almasını

beklemeyesiniz, ona göre:)

Hadi bakalım, kolay gelsin. 

kayrakagankus kayrakagankus 25.07.2021 12:38:00

Merhaba. Ben hiç peçeli baykuş görmedim ama bir akrabam görmüş. Samsun'da bulunan Taflan'da görmüş. Hatta 23 Temmuz 2021 günü gece saat 00.00'a kadar peçeli baykuş aramıştım. Yani Taflan'da peçeli baykuşlar yaşıyorlar.

Tirvana Tirvana 26.01.2021 23:38:00

Tür sayfasındaki dağılım haritasında Kocaeli gözükmediği için, 2000 li yılların başında Gebze'de bir kuşçuya satılmak istenirken el koyup köylerdeki ormanlık alanda doğaya geri saldığımız bir bireyi ve bugün Muallimköy civarında yaralı olarak bulunup tedavisi için İzmit'teki Ormanya Yaban Hayatı Kurtarma ve Rehabilitasyon Merkezi'ne ulaştırdığımız ikinci bir bireyi buraya not olarak düşebiliriz...

alpertuydes alpertuydes 29.09.2015 09:10:00

İsviçre, Lozan Üniversitesi’nden Amélie N. Dreiss ve Alexandre Roulin, 24 yıl boyunca İsviçre’nin batısında serbest yaşayan peçeli baykuş topluluğunu inceleyerek çiftlerin nasıl birleştiğini ve kaç yavruya sahip olduklarını gözlemledi. Üretken ebeveynler olan peçeli baykuşlar yılda genellikle iki kez kuluçkaya yatıyor. Her seferinde yumurta sayısı 11’i bulabiliyor (ortalama altı). Ancak bir yılda çok yavru olmamışsa, çiftlerden herhangi biri yeni bir partner arayışına girebiliyor. İncelenen 634 baykuş çiftten yüzde 23,5’i boşandı: 166 çift birlikte yaşamaya devam ederken 51’i ayrıldı. Boşanmadan sonra ev genelde erkek kuşlarda kaldı; yani aşklarına ev sahipliği yapan asıl yuvada kalan taraf erkekler oldu. National Geographic

bedirefe bedirefe 20.06.2013 12:32:00

Hatayın iskenderun ilçesi fener cad.de askeri bölgedeki ağaçlıklarda 4 tanesi vardı geceleyin her yarım saate bir en yakın evin damına konarlardı hala varmıdır bilmiyorum en son 1 yıl önce gördüm

ali6105 ali6105 30.03.2012 12:01:00

B.Çekmece de 2 kere ölü bir kere de canlısını görebildim.

Çok güzel bir tür...

sercan sercan 5.10.2007 04:29:00

Soner inanmayacaksın ama az önce bakkala diye evden çıktım geri dönüşte çok ilginç bi ses duydum 

parkta basket potasının üstünde peçeli baykuşumuz duruyordu.tam olarak yüzünü seçemedim sanırım

genç yada yavru bireydi çünkü normalden küçüktü bildiğim kadarıyla o renk tonunda türkiyede başka

baykuş yoktu. Seslerini kontrol ettim bendeki sesin sadece bir kısmındaki ses tonunun aynısıydı.

daha önce duyduğum peçeli sesine benzemiyordu.Bunuda genç olmasına bağladım.Acaba farklı bir
baykuş

olabilirmi bilgim dahilinde olmayan birşeyse eğer beni uyarın.Soner bu arada benm görmediğim
farklı

türlerden konu açalım belki lafın üstüne onlarıda görürüm:))

sercan sercan 4.10.2007 02:00:00

Merhaba soner

Geçtiğimiz dönem Sinop FenEdebiyat fakültesinde binanın havalandırma boşluğuna düşmüştü.
Kurtarıldıktak sonra herhangi bir sakatlığı olmadığı görülünce doğaya salınmış.O gün okulu
astığımdan görememiştim:)

rousettus rousettus 22.08.2007 05:08:00

Kilis: Elbeyli de bir minarede 2003-2006 arası defalarca gözledim. besinleri arasında tarlafareleri
(Microtus spp.), Altın hamster (Mesocricetus auratus), çöl sıçanı (Meriones tristrami) ve Gerbillus
dasyurus, yaptığımız analizlerle çıktı.

soner soner 25.07.2007 23:04:00

Merhabalar, Peçeli Baykuş un da sayfası hemen hemen tamamlanmış durumda. Değerli katkılarınızı
bekliyorum.

Yeni Türler, Belgeli Tür Adedi : 505  
Copyright TRAKUS © 2008 - 2024 Türkiye'nin Anonim Kuşları: Sponsor ESİT